Een veilige en prettige leeromgeving stimuleert schoolprestaties. Daarom krijgt iedere leerling bij ons aandacht. We hebben op dit punt de naam van een school waar veel zorg voor de leerling is. We besteden aandacht aan de geplande leerroute, de ambities van elke leerling, de leerresultaten en specifieke zorgvragen. We zorgen voor elkaar. Dat geldt voor alle leerlingen, voor situaties waarin het goed of wat minder goed gaat. We blijven structureel aandacht besteden aan de ontwikkelingen van onze leerlingen. Dit alles wordt aangestuurd door de mentor, hij speelt de centrale rol in de begeleiding van de leerlingen.
Loopbaanoriëntatie en begeleiding
Loopbaanoriëntatie en begeleiding heeft een belangrijk plek bij ons op school. We richten ons hierbij op studievaardigheden in de reguliere lessen en op studiekeuzebegeleiding vanaf de 3e klas. Aan de profielkeuze wordt veel aandacht besteed. In de bovenbouw is er ruimte om zowel klassikaal als individueel aandacht te besteden aan LOB. Om dat goed te kunnen doen, werken we samen met diverse instellingen in het hoger onderwijs en worden er veel (verplichte) activiteiten georganiseerd. De decanen vervullen hierin een eerstelijns rol en hebben een nauw contact met de mentoren over het hele keuzeproces. Ook de ouders worden door de decanen op de hoogte gehouden van de LOB-activiteiten en ontwikkelingen in het hoger onderwijs. De keuze van een studie vindt niet alleen in het laatste jaar plaats maar is een proces dat in de brugklas al op gang komt.
Toetsing
Voor de leerstof en de wijze waarop dit getoetst wordt, verwijzen we naar de jaarprogramma’s voor de leerjaren 1 t/m H4/A5. Een jaarprogramma van een vak kan in overleg met de schoolleiding eenvoudig aangepast worden op grond van actualiteit. De examenklassen (H5 en A6) hebben een programma van Toetsing en Afsluiting (PTA) waarin de lesstof en de wijze van toetsing beschreven wordt. De regelgeving m.b.t de toetsing is opgenomen in de jaarprogramma’s en PTA’s. Deze jaarprogramma’s en PTA’s worden gepubliceerd in de Elektronische Leeromgeving (ELO) van Magister en op de site. Om misverstanden te voorkomen plaatsen we proefwerk- en schoolexamenroosters uitsluitend in de ELO. We concentreren daar alle voor de leerlingen relevante informatie, zodat ze maar op één plaats hoeven te kijken.
Magister
Ouder-vakdocentgesprekken
Voor de klassen 1 t/m 3 zijn er twee momenten dat ouders met vakdocenten kunnen spreken; dat is doorgaans kort voor kerstvakantie en in de loop van de maand maart. Voor de ouders van klas 4 en hoger is er in december
de mogelijkheid om met vakdocenten te spreken.
Eindrapport