Nederlands Kampioen Streetball!!

donderdag 23 juni 2022

Vrijdag 10 juni zijn we met een bus leerlingen naar het midden van het land gereden om mee te doen aan de finales van Olympic Moves.

Hét schoolsporttoernooi van Nederland.

3 van de 4 meiden hadden de avond ervoor de uitslag van hun examen te horen gekregen dus het was al een behoorlijke prestatie om om 07:30 in de bus te zitten!

Het toernooi verliep fantastisch…na een ‘efficiënte’ warming up werd in de eerste wedstrijd duidelijk dat de lange busreis en een zwaardere bal dan normaal het spel nog een beetje in de weg zat.

Gelukkig werd er uiteindelijk redelijk eenvoudig gewonnen. De 2e en 3e wedstrijd werd het spel steeds beter en zo plaatsten de meiden zich als nr 1 van de poule voor de halve finale.

In die wedstrijd speelden we tegen een poule genoot en het leek erop dat gemakzucht ons de das om zou doen. Door de coach zijn er wat instructies gegeven en zo hebben de meiden die wedstijd nipt gewonnen.

Het beste spel hadden de meiden bewaart voor de finale. Met enorme overmacht en een glorieuze overwinning werd het Nederlands kampioenschap binnengesleept.

We zijn trots op de meiden en hebben samen met hun een geweldig mooie en gezellig dag gehad.

 

afbeelding